Jak przechowywać żywność w sklepie?
witryny chłodnicze

Przechowywanie żywności w sklepie spożywczym powinno przede wszystkim zapewnić zachowanie jej świeżości oraz przydatności do spożycia, nie można jednak lekceważyć estetycznej ekspozycji produktów. Najczęściej stosowanym rozwiązaniem, które możemy znaleźć w praktycznie każdym sklepie, są różnego rodzaju witryny chłodnicze, takie jak lady i regały. Dzięki takiemu wyposażeniu sklepu możliwe jest przechowywanie produktów spożywczych w odpowiedniej temperaturze połączone z ciekawą ekspozycją.  Witryny chłodnicze są wykorzystywane do takich produktów jak nabiał, mięso, ryby i wyroby cukiernicze, a także napoje. Regały chłodnicze stosowane są zazwyczaj do wystawiania towarów znajdujących się w opakowaniach, na przykład mleka lub soków. Lady znajdują zastosowanie w przypadku produktów bez opakowania, głównie wędlin i serów. Właściwy wybór i rozmieszczenie witryn chłodniczych gwarantuje dobrą widoczność towarów dla klienta oraz atrakcyjny wygląd sklepu, dlatego warto inwestować w tego typu urządzenia.